3 OK, MIÉRT VÁLASZD A 'SZÖKTETÉSES' ESKÜVŐT

2022.03.10

Hallottál már erről a kifejezésről?
A szöktetéses vagy talán angolul jobban rémlik Elopement esküvők nagy népszerűségnek örvendnek a házasodni vágyók körében. Hogy miért is választják egyre többen ezt a fajta esküvő típust, és, hogy miért kellene Neked is ezt választani, mondok 3 érvet, hogy meghozzam a kedved.

#1 Kevesebb kiadás

A legnagyobb előnye a szöktetéses esküvőnek egyértelműen az anyagiak. Mivel a szöktetéses esküvők kis esküvőknek számítanak, így kisebb költségkeret mellett is megvalósíthatjuk. Kevesebb pénz megy el a szevezésre, a dekorációra, ételre és minden egyéb részletre, sokkal ökonomikusabban is kivitelezhetjük, mint egy részletesen megszervezett nagyszabású ünnepséget.

#2 Nincs nagy rokonság

Ha nem szeretnénk az egész családot meghívni az esküvőre, nem szeretnénk a figyelem központjában lenni, ha elsősorban magunkra, a szerelemre és a meghitt pillanatokra szeretnénk fókuszálni és csak egymással megosztani ezt a privát, titkos, bensőséges élményt, akkor egyszerűen ez az egybekelési forma nekünk lett kitalálva. Távol a világ zajától csak mi és a párunk létezünk, hiszen senkinek sem kell megfelelni. Arról nem is beszélve, hogy amennyiben külföldön tervezzük az esküvőt jobban mondva elszökünk külföldre, szinte lehetetlenség az egész násznépet meghívni. Egy bensőséges környezetben, személyes szertartás keretében kizárólag egymásra koncentrálva mondhatjuk ki a boldogító Igent.

Megjegyzés 1: Érdemes egy profi fotóst felkeresni, aki lencsevégre kapja és megörökíti a szertartást, így a rokonok, családtagok is láthatják azokat az intim pillanatokat, amiken nem lehettek ott. Ez egyfajta kárpótlás is lehet azoknak, akik nem vehettek részt az esküvőn.

Megjegyzés 2: Mielőtt szöktetéses esküvőbe vágjuk bele magunkat, mindenképp szóljunk előre az érintett családtagoknak, szeretteknek, hogy miért választjuk ezt a szertartás formát, hogy ne érezzék magukat kirekesztve és nyugtassuk meg őket, hogy nem arról van szó, hogy nem akarjuk őket ott látni.

#3 Nincs előre megírt forgatókönyv

Ez a fajta esküvő egy hagyományostól teljesen eltérő mennyegző. És mivel jóesetben csak egyszer házasodik az ember egy életben, így miért ne lehetne pontosan olyan, amilyet megálmodtunk? Míg egy nagyobb esküvőt részletesen előre meg kell tervezni, hogy minden a terv szerint alakuljon, egy szöktetéses esküvő lényege pont a random, spontán szervezésen alapszik. Persze az alapkoncepció itt is megvan, a ceremóniát, esküvői ruhát, gyűrűt, csokrot illetően, de, hogy előtte vagy utána mi a program, az teljes mértékben a páron, vagyis Rajtunk múlik. A lényeg, hogy nincs akkora stressz rajtunk, hogy mindenki ízlésének és kedvének megfeleljünk, már ami az ételeket, zenét, hangulatot illeti, azzal töltjük a nap hátralévő részét, amivel akarjuk. Egy kisebb parti a meghívottakkal, egy kalandosabb program, nincs megszabva, milyen protokoll szerint töltjük együtt az időt.

Ha te is kedvet kaptál ehhez  a különleges esküvő típushoz, akkor nagyon jó helyen jársz! Nézz körbe, milyen esküvői fotós csomagokat ajánlok, de személyre szabott ajánlat esetén is keress bizalommal! :)


Ha tetszett ez a blog bejegyzés, olvasd el a többi cikket is, melyben csodás esküvői helyszíneket mutatok be, illetve tippeket adok a tökéletes esküvői fotós, esküvőszervező kiválasztásához is!