5 ÉRV, HOGY CIPRUSON SZERVEZD MEG AZ ESKÜVŐD

2022.02.24

Ha mindig is arról álmodoztál, hogy egy csodás homokos pálmafás tengerparti esküvőd legyen egy mediterrán környezetben egzotikus növényvilággal körülvéve, akkor ez a cikk most Neked szól!
Mondok 5 olyan érvet, ami biztos meg fog győzni arról, Ciprus a te álomesküvőd helyszíne!


#1 Aphrodité - szigete

Ciprus köztudottan az görög mitológiai szépség és szerelem istennő, Aphrodité születésének a helyszíne (ami a mítosz szerint Páfosz egészen pontosan), a Szerelem- szigetének is szokták nevezni, nem véletlenül. Aki csak ide látogat, ámulatba ejti a hely szépsége, a csodás kék zászlós tengerparti környezet, a türkizkék kristálytiszta víz, a trópusi leanderekkel teli növényvilág, egyszerűen pompásan érzi magát itt az ember, hiszen minden adott egy mesebeli mediterrán esküvő megszervezéséhez.

#2 Káprázatos naplemente

Klisésen hangzik ugyan, de Ciprus az egyik olyan hely a földön, ahol a naplemente igazán felejthetetlen, nem csoda, hogy itt mindenki él-hal a naplementés fotókért. Az esküvői fotózás egyik fénypontja és leglényegesebb pontja, amikor egy csodaszép helyszínen naplementés fotók készülnek a házaspárról. A naplementés fotók azok, amik növelik az esküvő értékét és ami miatt a legtöbben Cipruson akarnak házasodni, true sztori.

Megjegyzés: Ugyan a sziget egyik felén Páfoszon tart a legtovább a naplemente, a sziget másik oldalán Ayia Napán viszont bámulatosabb környezetben és helyszíneken örökíthetjük azt meg.

#3 Örök nyár

Ha Ciprus, akkor a jó idő egész nyári szezonban garantált. Itt aztán az esős időszak egyáltalán nem gyakori, csak az év vége felé október-novembertől kezd el az idő változékony lenni, így nem kell attól tartani, hogy az esküvőt az idő negatívan fogja befolyásolni. Érdemes nyár elején vagy nyár végén esküdni viszont, ha nem akarunk meghalni a 40+ fokban, de egy mediterrán országban a nagy hőséggel számolni kell. Ez legyen a legnagyobb gond a nagy napon! :)

#4 Végtelen helyszínválaszték

Ciprus hemzseg a szebbél szebb helyekben, így szinte szó szerint bárhol kiválaszthatjuk a nekünk tetsző esküvő helyszínt. Természeti adottságainak köszönhetően a szigetország egyre felkapottabb lett az esküvőszervezés körében, így elegendő választék  van ahhoz, hogy neki álljunk a szervezésnek. Akármilyen extrém, elvont, popázatos, meghitt, egyedi esküvőre adjuk a fejünk, itt minden lehetséges! Bármilyen típusú esküvőt meg tudunk szervezni és ehhez találunk is megfelelő embereket, akik profik és tapasztaltak.

Mivel Ciprus javarészt a turizmusból él meg - ugyanis a ciprusi lakosság háromszorosa látogat el ide évente - így nagyon is megéri esküvőszervező vállakozást indítani. Esküvőhelyszínből, legyen az hotelkínálatból kiválasztott vagy önkormányzati helyszín egy tengerparton, villában, étteremben, akad itt bőven mindenkinek lehetőség kedve szerint, aki esküvőre adja a fejét. 

#5 Esküvő és nászút 2in1

Sorolhatnék még száz egyéb okot, miért érdemes Cipruson esküdni, de a legnyomósabb érvek egyértelműen a felsoroltak. Így még egy indokkal zárnám a bejegyzést, ez pedig nem más, mint, hogy a kellemest tudjuk összekötni a hasznossal!

Cipruson nyaralni és egyúttal megesküdni nagyon klassz dolog, na de itt is tölteni a mézes heteket? Hogy hangzik egy ciprusi esküvő nészúttal egybekötve a szerelem szigetén?

Miért is ne, hiszen minden adott ahhoz, hogy ha már egyszer ellátogatunk Ciprusra, kihasználjuk ezt  a lehetőséet és jobban megismerjük a szigetet, ahol életünk szerelmével keltünk egybe. Így esküvő után jut idő felfedezni a sziget csodás helyeit, egyéb városokat meglátogatva, kirándulásokat szervezve, különböző városnézést, strandolást beiktatva, kiélvezve a négycsillagos hotelek szolgáltatásait és frissen házasodottak kedvezményeit, mindennek csak a képzelet szabhat határt! És Ciprus lehet, hogy egy kis sziget, viszont felfedeznivaló akad bőven!

Zárásként nézd meg ezt a videót, hogy bővebb infót kapj, hol is kezd el:

Ha sikerült meggyőznöm, akkor olvasd el a többi esküvőszervezéssel és fotózással kapcsolatos cikket is és inspirálódj vagy lépj Velem kapcsolatba bármilyen kérdés esetén! :)


Ha tetszett a blog bejegyzés, oszd meg és kövess be!