5 MENYASSZONYI TIPP ESKÜVŐ FOTÓZÁS ELŐTT

2022.03.02

Mindenki a legjobb formáját szeretné hozni a nagy napon, hogy a képeken minden pillanat tökéletesnek tűnjön, ami érthető is, hiszen a ragyogás visszatükröződik a képeken. 
Most ehhez adok pár tippet menyasszonyoknak, mit tehetnek, hogy megkönnyítsék az esküvői fotós dolgát, hogy a nagy nap tökéletesen legyen megörökítve.

#1 Rend a lelke mindennek

A részletekben rejlik az ördög. Főleg a ceremónia előtti készülődés során fordulhat elő, hogy itt-ott különböző hulladék, megmaradt étel-ital, ki nem dobott használati tárgyak szem elől maradnak az asztalon, a széken, a földön és egyéb részein a szobának, amik valljuk be nem mutatnak jól egy esküvői képen. Egy félig megivott kólás doboz a sminkesasztalon ugyan kivágható a képről, de spóroljuk a szegény fotós idejét azzal, hogy ilyesfajta szerkesztéssel helyett bíbelődjön. Egyrészt nekünk is jobb, ha minden a helyén van és rendezett környezetben készülünk el, másrészt a fotózás idejét és fotók minőségét kontrollálni tudjuk, megkönnyítve a fotós dolgát. Hiszen neki is sokkal egyszerűbb, ha nem kell félrerakosgatnia a képbe nem illő dolgokat, miközben kevesebb idő marad csodás képek készítésére, hanem a lényegre fókuszálhat, a menyasszonyra és az őt körülvevő segítőkre!

#2 Lesifotók kizárva

Már csak az esküvői fotós által készített képek érdekében is, de kérjük meg előre vendégeinket, hogy legalább a ceremónia alatt lehetőleg ne fotózzanak se telefonnal, se semmilyen eszközzel. Hogy miért?

Egyrészt visszakanyarodunk oda, hogy a fotósnak extra szerkesztési munka kivágni a képekről az összes telefont, ergo nagyon zavaró és egyáltalán nem esztétikus visszanézni a képeken, ha valaki telefonnal a kezében esetleg még vakuval is rontja az esküvői kép minőségét, másrészt mindenki tudja, hogy az esküvő nagyon is drága dolog és ha már egy csomó pénzt fizetünk az esküvői fotósnak is, hogy professzionális képek készüljenek, egyáltalán nem tiszteletre méltó viselkedés a vendég részéről ceremónia közben fotózni.

#3 Vendéglista a kötelező képekhez

Hogy mit értek ez alatt? Nagyon sok időt spórolhatunk meg a nagy napon, ha hetekkel az esküvő előtt elküldünk a fotósnak egy részletes kívánságlistát azokról a vendégekről, akikkel szeretnénk a kötelező csoportos képeket letudni. Ez alatt értendő legalább 10 különböző variációt összeírni, kik azok a családtagok, akiknek egy képen kell mindeképp szerepelniük. Ha a fotósnak megvan ez a lista, csak szólítania kell a nevek alapján az embereket a fotózáshoz, így mindenki tudja, mi a feladata, nem telik az idő egyéb kérésekkel, hamar összeállnak az emberek a csoportos fotózáshoz és a kötelező percek alatt le van tudva. 

#4 Piszkos ruha

Egy egész napos esküvő fáradalmas lehet és sok váratlan eseményt is bele kell kalkulálni a napba, mint például azt, hogy az esküvői ruha nem lesz a nap végére ugyanolyan, mint esküvő előtt. Számítsunk arra, hogy könnyen összekoszolhatjuk, sőt fotózás során - attól függően, hogy a fotós milyen egyéb  helyszíneken készíti még a páros vagy csoportos fotókat - a ruha koszolódik. Főleg abban az esetben, ha valami egészen egyedit vagy extrémet szeretnénk a képeken visszalátni, áldozatot kell hoznunk a csodás kép érdekében, de végül megéri.

Legyünk erre felkészülve, de ne essünk kétségbe és főleg ne engedjük, hogy ez befolyásolja a hangulatunkat, hiszen attól még ugyanolyan csodásan nézünk ki! A fotósnak még talán jól is jön a nagyobb kontraszt hatás a képeken, arról nem is beszélve, hogy könnyen ki tudja retusálni a hibákat.

#5 Élvezd!

A tippek végén tulajdonképpen semmi nem számít jobban, mint hogy élvezzük a nagy napot, hiszen jóesetben ez csak egyszer van egy életben, életünk szerelmével tölthetjük ezt a csodás eseményt! Ez a mi napunk és úgy töltjük, ahogy akarjuk, miénk a főszerep! És ez a ragyogás, boldogság visszatükröződik a képeken is, ezt ne felejtsük, rajtunk múlik tehát, hogy milyen végeredményt kapunk! Ne aggódjunk tehát a váratlan események miatt, ez az esküvő szépsége, néha improvizálni is kell, semmi sem tökéletes. Viszont az esküvői képek lehetnek azok, ha együttműködünk a fotóssal és betartjuk ezeket a tippeket, segítíve a munkáját! 

Ha lemaradtál az előző blog bejegyzésről, és szeretnél több információt kapni, mi alapján válassz esküvői fotóst, katt ide!

Te sem véletlen landoltál ezen az oldalon! :) Amennyiben érdekel az esküvő fotózás, ragadd meg az alkalmat és keress bizalommal vagy nézd meg mit tartalmaznak a fotós csomagok!


Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg és kövess be minket!