5 OK, AMIÉRT JÓ DOLOG AZ ÖNBIZALOM NÖVELŐ FOTÓZÁS

2022.02.18

Manapság az élet minden területén nagy a nyomás a külsővel kapcsolatban, főleg ami a női testet illeti. A szexualitás, nőiesség hangsúlyozása, a mai szépség ikonok és az ezekből születő média tartalmak hatalmas testképzavarhoz, megfelelési kényszerhez vezethetnek, ha nem élünk kellően tudatosan.

Most mondok 5 olyan okot, amiért érdemes legalább egyszer egy önbizalom növelő fotózáson részt venni és nem kihagyni a bakancs listáról, legyen szó boudoir, glamour vagy egyéb fotózásról.


#1 Vége a negatív énképnek

Néha ilyesztő szembe nézni, kik is vagyunk valójában, de az aki például önismereti problémákkal küzd és ég benne a vágy, hogy rendbe tegye önértékelését, annak ez egy nagyon jó kezdet lehet. 

Visszanézni önmagunkat a képeken és meglátni a magabiztosságot és nőiességet segít törölni a magunkról eddig feltételezett negatív énképet és felgyülemlett előítéleteket. Ismét önmagunk legjobb barátai lehetünk! Ha eddig nem voltunk megelégedve külsőnkkel, most véget vethetünk önmagunk megbélyegzésének. Itt az idő elfogadni és szeretni önmagunkat, hiszen Önmagunkkal kell leélni egy egész életet!

Megjegyzés: A fotóson is nagyon sok múlik, hogy milyen képek születnek. Ha segít megtörni a jeget, akkor a felszabadult energiák vissza fognak tükröződni a képeken. 

#2 Kapcsolódás önmagunkhoz

Felfedezni a testünket, megfigyelni a reakciónkat egy nem hétköznapi szituációban, kilépni a komfort zónából közelebb visz valós önmagunk megismeréséhez.

A felismerés, hogy újra tudunk testileg és lelkileg kapcsolódni, segít felismerni a bennünk rejlő egyediséget. Visszavezet és ráébreszt arra, hogy akármilyenek is vagyunk, abból még egy nincs több! Megismételhetetlen, egyszeri csodák vagyunk, csak észre kell venni!

#3 Magabiztosság 

A visszanyert pozitív önkép és pozitív visszacsatolás önmagunkról elindít az élet többi területén is olyan produktív folyamatokat, melyek kihatással lesznek mindennapi életünkre is. Egyre pozitívabban és más szemmel látjuk a világot, motiváltabbak lehetünk és jobban bízhatunk önmagunkban, képességeinkben, abban, hogy az önmagunkba vetett hittel bármit elérhetünk! 

Felszabadulnak a női energiák és ez erőt ad ahhoz is, hogy többé ne hasonlítsuk magunkat hamis  női ideákhoz és ne hagyjuk magunkat a média által megvezetni és manipulálni.

#4 Felejthetetlen élmény

Hogy soha ne felejtsük el az önmagunkhoz visszatérés napját, digitális, de nyomtatott formában is bármikor visszanézhetjük a rólunk készült csodás képeket, sőt bátran büszkélkedhetünk szeretteinkek évek múltán is, micsoda nők vagyunk! 

Megjegyzés: Nyomtassuk ki a kedvenc fotónkat egy hatalmas canvára, vagy készíttessünk fotóalbumot, ajándékozzuk meg egy fotóval azt akit szeretünk, így akárhányszor megpillantjuk önmagunkat, erőre fogunk kapni a nehéz napokon! Egy szexi fehérnemű, egy kedvenc ruhadarab, bármi amiben jól érezzük magunkat és máris megjelenik a bennünk rejlő istennő!

#5 Szembe nézés a félelmekkel

Ha még ezelőtt sosem volt hasonló élményben részünk, itt az idő, hogy szembe nézzünk a gátlásokkal, félelmekkel, megfelelési kényszerrel: vajon vagyok-e elég jó, elég szép, elég karcsú, elég szexi, elég nőies...stb. 

Akármit is érzünk, leküzdeni ezeket a legnagyobb elégedettséggel tud eltölteni, ezért a fotózást megelőzően célszerű ezekre a pontokra odafigyelni: 

  • Olyan ruha szettet érdemes választanunk, amiben magabiztosnak érezzük magunkat, amihez pozitív emlékek kötnek, amit jó érzés viselni. Merjünk kísérletezni: merészebb vagy szokatlanabb, kevésbé hétköznapibb darabokkal, amiket csak alkalmakra vennénk fel, egy lépéssel segít kilépni a komfortzónából.
  • Megismerni a fotóst fotózás előtt segíthet, hogy felszabadultabbak legyünk és kevésbé feszélyezettek, hogy kialakuljon egy meghitt baráti viszony.
  • Relaxálni fotózás előtt a legjobb dolog amit tehetünk, ha izgulunk. Próbáljuk meg magunkat nyugalmi állapotba hozni és fókuszáljunk a valódi énünkre, hogy a fotózáson önmagunkat adjuk, hiszen minden egyes érzelem visszatükröződik a képeken.

Ne felejtsük el, hogy ez csakis Rólunk szól! Engedjük meg magunknak, hogy előjöjjön belőlünk a rejtett istennő!

Te sem véletlen landoltál ezen az oldalon! :) Amennyiben érdekel ilyen típusú fotózás, ragadd meg az alkalmat és keress bizalommal vagy nézd meg mit tartalmaz a Ciprusi Görög Istennő Fotózás!


Ha tetszett a blog bejegyzés, oszd meg és kövess be minket!